Υλικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage
- 2 μεγάλα αυγά
- Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- 1 φλιτζάνι blueberries (μπλε μύρτιλα)
- 3/4 φλιτζάνι απλό ελληνικού τύπου γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη βρώμη,το τυρί cottage, τα αυγά, και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια δύο κουταλιές της σούπας ανά τηγανίτα. Γυρίστε προσεκτικά τα τηγανίτες και μαγειρεύετε έως ότου ροδίσουν.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με γιαούρτι και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου