Κολασμένα ρολάκια κανέλας που θα σε τρελάνουν!


Υλικά

Για τα ρολάκια
  • 80 γρ. βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 120 γρ, ζάχαρη λευκή
  • 220 γρ. φρέσκο γάλα
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 200 γρ, καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. βιτάμ
  • 4 κουταλιές της σούπας κανέλα

Για το γλάσο
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
  • 110 γρ. βιτάμ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα τόσο ώστε να είναι χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε με τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα σε ένα ζεστό σημείο για να φουσκώσει. Χρειάζεται το λιγότερο μία ώρα, θα πρέπει να διπλασιαστεί.
  2. Αφού φουσκώσει την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε. Φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο φύλλο (εγώ την άνοιξα με τα χέρια στο τετράγωνο ταψί του φούρνου μου) και το αλοίφουμε με το βιτάμ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό όλη την επιφάνεια του φύλλου μας.
  3. Από την μεγαλύτερη πλευρά του ορθογωνίου το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε χοντρούτσικα κομμάτια 3-4 εκατοστά (οι συνταγές που βρήκα έλεγαν 5 εκατοστά, εγώ προτίμησα να τα κάνω πιο λεπτά για να βγουν περισσότερα).
  4. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν χρειάζονται πάρα πολύ ψήσιμο, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν είναι έτοιμα. Φουσκώνουν αρκετά, οπότε καλό θα είναι να αφήσετε απόσταση μεταξύ τους (σε άλλες συνταγές τα αφήνουν και κολλάνε το ένα δίπλα στο άλλο και μετά τα κόβουν).
  5. Για το γλάσο θα χρειαστείτε το μίξερ σας. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Απλώστε το γλάσο πάνω από τα ρολάκια όσο είναι ακόμα ζεστά και απολαύστε! Εμένα μου βγήκε αρκετούτσικο γλάσο και όσο περίσσεψε το είχα για να βουτάω τα ρολά στον κάδο του μίξερ (είπαμε, έχω πρόβλημα!).

Μπορείτε να τα φάτε και σκέτα, αλλά με το γλάσο αποθεώνονται! Την επόμενη μέρα βάλτε το ρολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό… Θα με θυμηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget