Ζυμαρικά αλά τάκος (taco mac)

Υλικά


(για 6 μερίδες)
  • 800 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καυτερό (ή προσαρμόστε την ποσότητα σύμφωνα με τα γούστα σας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γραμμ. ζυμαρικά αχιβάδες ή άλλα μικρά της αρεσκείας σας
  • 150 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia light)
  • 1 φλιτζάνι sour cream
  • λίγο τριμμένο τσένταρ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τη σπιτική sour cream
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
  • 8 κουταλιές ξινόγαλα

Εκτέλεση
  1. Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη sour cream.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλα σε ένα γυάλινο βάζο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε. 
  3. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 18-24 ώρες ή μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  4. Τοποθετούμε τη sour cream στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε εντός 5-6 ημερών.
  5. Ετοιμάζουμε το μίγμα του κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάσουμε.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10′, μέχρι να μαλακώσουν. 
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τη γεύση μας.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30-40′, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. 
  9. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. 
  10. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
  11. Ρίχνουμε στο μίγμα του κιμά τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, το τυρί κρέμα και τη sour cream και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα. 
  12. Εάν μας φαίνεται αραιή, αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5-10′ ακόμα.
  13. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως και τα γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο τσένταρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget