Υλικά
Για
τη ζύμη της πίτσας
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.γ ξύδι
Για
την σάλτσα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ με το χυμό τους
- μια σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης ή 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
- λίγη κέτσαπ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά
Για τη γέμιση
- 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ
- 200 γρ. τριμμένο τυρί gouda
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- λίγο τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
Ζύμη
της πίτσας
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.
- Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.
- Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 1 ώρα.
Σημείωση:
μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος π.χ. στο φούρνο αν τον είχαμε
θερμάνει ελαφρώς για λίγο και στη συνέχεια τον έχουμε σβήσει
Σάλτσα
- Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.
- Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, λίγη κέτσαπ και λίγο απ’ το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από τις πίτσες.
Στήνουμε
την πίτσα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C μέχρι να στήσουμε την πίτσα
- Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου
- Την βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα, αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού καθώς είναι αρκετά ελαστική
- Απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι (όχι πάνω από μισό φλυτζάνι ανά πίτσα, περίπου)
- Για τη ζύμη της συνταγής και για λεπτή ζύμη πίτσας, προέκυψαν 1 λαμαρίνα και ένα μεσαίο ταψί
- Πάνω από τη σάλτσα απλώνετε τα κομμάτια του ζαμπόν, το τυρί και τις πιπεριές
- Τοποθετείτε σε μεσαίο ράφι, ανάλογα με το φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ψηθεί πλήρως από κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου