Πίτσα με λεπτή Ιταλική ζύμη

Υλικά 

Για τη ζύμη της πίτσας
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ ξύδι

Για την σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ με το χυμό τους
  • μια σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης ή 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • λίγη κέτσαπ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά
Για τη γέμιση

  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί gouda
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση
Ζύμη της πίτσας
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 1 ώρα.

Σημείωση: μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος π.χ. στο φούρνο αν τον είχαμε θερμάνει ελαφρώς για λίγο και στη συνέχεια τον έχουμε σβήσει
Σάλτσα
  1. Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.
  2. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, λίγη κέτσαπ και λίγο απ’ το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από τις πίτσες.

Στήνουμε την πίτσα
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C μέχρι να στήσουμε την πίτσα
  2. Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου
  3. Την βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα, αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού καθώς είναι αρκετά ελαστική
  4. Απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι (όχι πάνω από μισό φλυτζάνι ανά πίτσα, περίπου)
  5. Για τη ζύμη της συνταγής και για λεπτή ζύμη πίτσας, προέκυψαν 1 λαμαρίνα και ένα μεσαίο ταψί
  6. Πάνω από τη σάλτσα απλώνετε τα κομμάτια του ζαμπόν, το τυρί και τις πιπεριές
  7. Τοποθετείτε σε μεσαίο ράφι, ανάλογα με το φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ψηθεί πλήρως από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget