Υλικά
(για 4 ταρτάκια)
- 20 μπισκότα πτι-μπερ
- 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ. ταχίνι με μέλι (είναι έτοιμο μείγμα και θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μαζί με το απλό ταχίνι)
- οι σπόροι από 1 ρόδι
- 2 μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα στη μέση, για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάω τα 20 πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνω σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο, λασπώδες μείγμα.
- Το απλώνω με τις παλάμες μου σε μια επίπεδη επιφάνεια, μέχρι να αποκτήσει πάχος 1/2 εκ.
- Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με το χείλος ενός ποτηριού κόβω 4 δίσκους από το μείγμα και με μια σπάτουλα τους μεταφέρω σε ένα πιάτο.
- Το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι οι δίσκοι να σφίξουν καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά την κρέμα γάλακτος και το ταχίνι με μέλι.
- Βγάζω τους παγωμένους δίσκους ζύμης από το ψυγείο και μοιράζω επάνω τους το μείγμα του ταχινιού.
- Από πάνω σκορπίζω τους σπόρους του ροδιού και διακοσμώ με τα κομμάτια από τα 2 πτι μπερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου