Ταρτάκια με βάση πτι μπερ και γέμιση από ταχίνι και ρόδια

Υλικά

(για 4 ταρτάκια)
  • 20 μπισκότα πτι-μπερ
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ταχίνι με μέλι (είναι έτοιμο μείγμα και θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μαζί με το απλό ταχίνι)
  • οι σπόροι από 1 ρόδι
  • 2 μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα στη μέση, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
  1. Χτυπάω τα 20 πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνω σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο, λασπώδες μείγμα.
  2. Το απλώνω με τις παλάμες μου σε μια επίπεδη επιφάνεια, μέχρι να αποκτήσει πάχος 1/2 εκ.
  3. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με το χείλος ενός ποτηριού κόβω 4 δίσκους από το μείγμα και με μια σπάτουλα τους μεταφέρω σε ένα πιάτο.
  4. Το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι οι δίσκοι να σφίξουν καλά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά την κρέμα γάλακτος και το ταχίνι με μέλι.
  6. Βγάζω τους παγωμένους δίσκους ζύμης από το ψυγείο και μοιράζω επάνω τους το μείγμα του ταχινιού.
  7. Από πάνω σκορπίζω τους σπόρους του ροδιού και διακοσμώ με τα κομμάτια από τα 2 πτι μπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget