Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κοτόπουλο, πιπεριές και χαλούμι

Υλικά 

  • 6 αυγά
  • λίγο γάλα
  • 2 βραστές μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
  • κοτόπουλο βραστό ή ψητό που έχει περισσέψει από προηγούμενη μέρα
  • 200γρ. χαλούμι σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, την πιπεριά Φλωρίνης αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά
  3. Σοτάρουμε τα υλικά μας για 3-4 λεπτά
  4. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, γλυκιά πάπρικα και χτυπάμε σε ομελέτα
  5. Ψιλοκόβουμε το τυρί και το προσθέτουμε και αυτό στην ομελέτα
  6. Ρίχνουμε το μίγμα τυριού αυγού στο τηγάνι προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου
  7. Στο ενδιάμεσο ανάβουμε το γκριλ στους 200 βαθμούς Κελσίου και μόλις περάσουν τα 5 λεπτά τοποθετούμε το τηγάνι μας στο γκριλ για άλλα 5-6 λεπτά προκειμένου η ομελέτα μας να ψηθεί και από πάνω και να ροδίσει η επιφάνεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget