Σπανακόρυζο κλασικό

Υλικά 
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
  • 3-4 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγες καυκαλίθρες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • 2 χούφτες ρύζι Καρολίνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά
  3. Μόλις το κρεμμύδι και τα πράσα μαραθούν ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τις καυκαλίθρες (αν έχουμε), τον ψιλοκομμένο άνηθο , την ντομάτα
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει  για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το ρύζι να βράσει και να τραβήξει τα περισσότερα υγρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget