Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
- 3-4 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγες καυκαλίθρες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
- 2 χούφτες ρύζι Καρολίνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά
- Μόλις το κρεμμύδι και τα πράσα μαραθούν ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τις καυκαλίθρες (αν έχουμε), τον ψιλοκομμένο άνηθο , την ντομάτα
- Ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το ρύζι να βράσει και να τραβήξει τα περισσότερα υγρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου