Κεφτεδάκια με καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά

(για 4 μερίδες)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 2 αυγά
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
  • καπνιστό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
  • γάντια μίας χρήσης
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, την μουστάρδα, το ψωμί, τα αυγά, και λίγο αλάτι και πιπέρι
  3. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια
  4. Απλώστε τα σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 200ο C για 30 λεπτά

Για την συνοδευτική σάλτσα:
  1. Βάλτε στην κατσαρόλα την κέτσαπ, την κρέμα βαλσαμικού, 1 φλιτζάνι νερό, λίγο καπνιστό αλάτι και την πάπρικα
  2. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και ρίξτε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
  3. Ανακατέψτε και μόλις πήξει η σάλτσα, περιχύστε τα κεφτεδάκια και σερβίρετε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget