Υλικά
(για 4 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
- 100 γρ. τριμμένο ψωμί
- 2 αυγά
- 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
- καπνιστό αλάτι
- 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
- γάντια μίας χρήσης
- αντικολλητικό χαρτί
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει
- Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, την μουστάρδα, το ψωμί, τα αυγά, και λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια
- Απλώστε τα σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 200ο C για 30 λεπτά
Για την
συνοδευτική σάλτσα:
- Βάλτε στην κατσαρόλα την κέτσαπ, την κρέμα βαλσαμικού, 1 φλιτζάνι νερό, λίγο καπνιστό αλάτι και την πάπρικα
- Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και ρίξτε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
- Ανακατέψτε και μόλις πήξει η σάλτσα, περιχύστε τα κεφτεδάκια και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου