Υλικά
(για 1
πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ)
- 400 γραμμ. μπισκότα digestive
- 150 γραμμ. καρύδα τριμμένη + 50 γραμμ. ακόμα για το πασπάλισμα
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 200 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
- 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 150 γραμμ. καρύδας και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
- Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μίγμα των μπισκότων
- Ανακατεύουμε ζωηρά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί
- Το κόβουμε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου