Υλικά
Εκτέλεση
- φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
- 2 φρέσκες ντομάτες σε φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λίγο μαιντανό
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένουμε την πέρκα και την στραγγίζουμε από τα νερά.
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαιντανό, σκόρδο, αλάτι και ρίγανη.
- Από πάνω στρώνουμε το φιλέτο πέρκας και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη.
- Περιχύνουμε την σάλτσα μουστάρδας και βάζουμε την πέρκα μας να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου