Πέρκα στο φούρνο με μουστάρδα και ρίγανη

Υλικά 

  • φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκες ντομάτες σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • λίγο μαιντανό
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση


  1. Πλένουμε την πέρκα και την στραγγίζουμε από τα νερά.
  2. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαιντανό, σκόρδο, αλάτι και ρίγανη.
  3. Από πάνω στρώνουμε το φιλέτο πέρκας και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  4. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη.
  5. Περιχύνουμε την σάλτσα μουστάρδας και βάζουμε την πέρκα μας να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget