Υλικά
- 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά
- Χαράσσουμε τα στήθη σε δύο σημεία και βάζουμε κομματάκια από τη μία σκελίδα σκόρδου
- Ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πάπρικα γλυκιά, θυμάρι και λίγη ρίγανη
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά και από τις 2 πλευρές για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει
- Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λαχανικά (τριμμένο καρότο, τριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένη πιπεριά)
- Ρίχνουμε στα λαχανικά αλάτι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Στο τηγάνι προσθέτουμε 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρέξ με το κοτόπουλο
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
- Ανακατεύουμε καλά προκειμένου να απλωθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά σε όλο το πυρέξ χωρίς να καλύπτουν τα φιλέτα κοτόπουλου. Το νερό επίσης θα φτάνει περίπου μέχρι τη μέση του κοτόπουλου
- Τοποθετούμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και περιμένουμε μέχρι να βράσει ο ζωμός/ νερό
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ
- Αφήνουμε το ρύζι να βράσει και να τραβήξει το περισσότερο νερό για περίπου 15 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κούπα νερού ακόμα
- Σβήνουμε το φούρνο όταν το φαγητό είναι ακόμα ζουμερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου