Υλικά
(για 4 - 6 μερίδες)- 1 ½ -2 κιλά ελιά
- 200ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 175ml ξύδι μπαλσάμικο
- 1½ κ.σ. ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400ml ντομάτα κονσέρβας
- 1 φλ. σταφίδες
- 2 λεμόνια ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε χοντρές φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 15 ελιές Καλαμών
- 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 φλ. φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κ.σ. λάδι
- Αλατοπίπερο
- Ανακατεύουμε το κρέας με το κρασί, το ξύδι μπαλσάμικο και τη ζάχαρη.
- Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεγάλη και εκεί μέσα ροδίζουμε το κρέας. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη μαζί με τα ζουμιά του.
- Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις σταφίδες και τα λεμόνια. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να μισοσκεπαστεί το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ½ - 2 ώρες.
- Λίγο πριν το τέλος, ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου