Ελιά στην κατσαρόλα με ντομάτες, λεμόνι, σταφίδες, ελιές & κουκουνάρι

Υλικά 
(για 4 - 6 μερίδες)
  • 1 ½ -2 κιλά ελιά
  • 200ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 175ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400ml ντομάτα κονσέρβας
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 2 λεμόνια ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
  • 15 ελιές Καλαμών
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 φλ. φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. λάδι
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το κρέας με το κρασί, το ξύδι μπαλσάμικο και τη ζάχαρη.
  2. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεγάλη και εκεί μέσα ροδίζουμε το κρέας. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη μαζί με τα ζουμιά του.
  3. Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τοποθετούμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις σταφίδες και τα λεμόνια. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να μισοσκεπαστεί το κρέας.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ½ - 2 ώρες.
  6. Λίγο πριν το τέλος, ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  7. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/mama/articles/syntages/eliastinkatsarolamentomateslemonikaistafides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget