Κωκ ταψιού


Υλικά

Παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φαριν απ
  • 1 κουταλιά γλ. μπέικιν
  • 2-3 βανιλέτα

Κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά [ελαφρώς χτυπημένα ]
  • 8 κουταλιές σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια, ΟΧΙ στιγμής
  • 1 βιτάμ 250γρ
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 βανιλέτα

Γλάσο (το γλάσο γίνεται πάντα τελευταίο και αφού έχω ενώσει το παντεσπάνι με την κρέμα)
  • 2 ποτήρια νερού, νερό
  • 7 κουταλιές σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια, κοφτές
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1-2 βανιλέτα

Εκτέλεση
  1. Παντεσπάνι: χτυπάω αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν στο μίξερ, μετά ρίχνω αλεύρι, μπέικιν και ανακατεύω πάλι
  2. Βάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ, που έχω στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνω στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο
  3. Κρέμα: βάζω όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα να πήξουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
  4. Όταν γίνει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζω και βγάζω τη λαδόκολλα και το χωρίζω στη μέση οριζόντια, βάζω το μισό στο πυρέξ και ρίχνω μέσα την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο μισό
  5. Γλάσο: όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να πήξουν, και το ρίχνω καυτό στο γλυκό
  6. Το αφήνω λίγο να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο! Δεν το κόβουμε ποτέ την ίδια μέρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget