Σαρακατσάνικη μπουγάτσα Θράκης με τυρί

Υλικά 

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια νερό
  • ένα κρασοπότηρο λάδι
  • 2 κουτ.της σούπας ξίδι
  • αλατάκι
  • 1 βιτάμ
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 700 γρ. τυρί

Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού εκτός από το βιτάμ και το 1/2 ποτήρι λάδι, ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια.
  2. Ζεσταίνουμε το βιτάμ με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του ζυμαριού, αφήνουμε να γνωριστούν καλά και να ξεκουραστούν παρέα.
  3. Ανοίγουμε πάνω σε ένα πιάτο του μενού τα φύλλα μας, βάζουμε φύλλο και τυρί μέχρι να τελειώσουν.
  4. Γυρνάμε ανάποδα την πίτα και την διπλώνουμε, την πατάμε καλά και την ξανανοίγουμε, ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε.
  5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget