Ομελέτα με φέτα και σπανάκι

Υλικά 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι

Εκτέλεση
  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  3. Σόταρε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
  4. Πασπάλισε το μείγμα με αλάτι και πιπέρι .
  5. Ρίξε τα ασπράδια αυγών στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  6. Ρίξε από πάνω τη φέτα και το σπανάκι.
  7. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις, για 8-10 λεπτά. (Αν χρησιμοποιείς ολόκληρα αυγά αντί για ασπράδια , ψήσε στους 200° C).
  8. Βγάλε προσεκτικά με μία σπάτουλα την ομελέτα και σέρβιρε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget