Υλικά
(για 4 μερίδες)
- 200 γρ. πλιγούρι
- 360 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο (2 κονσέρβες)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 30 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 2 κ.σ. πάστα από λιαστές ντομάτες
- χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 15 λεπτά το πλιγούρι σε άφθονο νερό.
- Το στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναμειγνύουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.
- Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τον χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο πλιγούρι.
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.
- Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να φάμε τη σαλάτα αργότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου