Σαλάτα με τόνο, μαύρες ελιές και πλιγούρι

Υλικά 

(για 4 μερίδες)
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 360 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο (2 κονσέρβες)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 30 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 2 κ.σ. πάστα από λιαστές ντομάτες
  • χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε για 15 λεπτά το πλιγούρι σε άφθονο νερό.
  2. Το στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αναμειγνύουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.
  4. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τον χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο πλιγούρι.
  5. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να φάμε τη σαλάτα αργότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget