Σαλάτα κηπουρού με ζυμαρικά

Υλικά 

  • 2 2/3 φλιτζ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (βίδες, φιογκάκια ή κάποιο άλλο)
  • 2/3 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
  • 1/3 φλιτζ. μαγιονέζα light
  • 2 κ.σούπας άπαχο γάλα
  • 1,5 κ. σούπας τριμμένο γλυκάνισο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνιού
  • 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1,5 φλιτζ. κομμένα στη μέση ντοματάκια
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/3 φλιτζ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • μισό κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στράγγισε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε τα ζυμαρικά καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το γάλα, το γλυκάνισο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το χυμό και το πιπέρι.
  4. Ρίξε τα ζυμαρικά, το αγγούρι, τις ντομάτες, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι.
  5. Ανακάτεψε απαλά.
  6. Σκέπασε το μπολ και βάλ' το στο ψυγείο για 3 με 6 ώρες πριν σερβίρεις.
  7. Λίγο πριν σερβίρεις, ρίξε τις ελιές και ανακάτεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget