Τηγανόπιτα Ηπείρου

Υλικά 

(για 4 μερίδες)
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. νερό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη και ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5-7 λεπτά, ή λίγο περισσότερο, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακιά.
  3. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί.
  4. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά και το θυμάρι.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο πάχους 1 εκ..
  6. Ρίχνουμε το μίγμα τις φέτας (το οποίο το χωρίζουμε στα 4), διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με έναν πλάστη ή με τα δάχτυλα μας για να γίνει επίπεδη.
  7. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, αναποδογυρίζοντάς τη για να μαγειρευτεί και από τις δύο πλευρές.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget