Υλικά
(για 4 μερίδες)
(για 4 μερίδες)
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ φλ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. ούζο
- 2 κ.σ. πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- Λίγο πιπέρι
- Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη και ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5-7 λεπτά, ή λίγο περισσότερο, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακιά.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά και το θυμάρι.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο πάχους 1 εκ..
- Ρίχνουμε το μίγμα τις φέτας (το οποίο το χωρίζουμε στα 4), διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με έναν πλάστη ή με τα δάχτυλα μας για να γίνει επίπεδη.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, αναποδογυρίζοντάς τη για να μαγειρευτεί και από τις δύο πλευρές.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Σερβίρεται ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου