Υλικά
- ¾ φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- ¼ κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- κανέλα για πασπάλισμα
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι.
- Σιγοβράζουμε για 10΄ να σκάσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε.
- Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
- Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου