Υλικά
- 2 φλιτζάνια κινόα
- 3 φλιτζάνια καλαμπόκι
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 10-15 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ξίσμα λεμονιού
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξέπλυνε το κινόα σε ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό
- Βάλε σε κατσαρόλα 4 φλιτζάνια αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά στο "μισό", σκέπασε και άφησε να σιγορβράσει 15 λεπτά περίπου
- Στράγγιξε και άπλωσε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο να κρυώσει καλά
- Βάλε σε μια σαλατιέρα μαζί με το καλαμπόκι, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το ξίσμα λεμονιού. Περίχυσε με ελαιόλαδο και λεμόνι και αλατοπιπέρωσε
- Άφησε για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει καλά και στη συνέχεια σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου