Ριγκατόνι με σάλτσα λαχανικών

Υλικά 

  • 500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5΄, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2΄.
  2. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5΄-6΄.
  3. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.
  4. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι.
  5. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄ δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε


http://www.infokids.gr/2014/06/rigkatoni-me-saltsa-laxanikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget