Υλικά
Εκτέλεση
http://www.infokids.gr/2014/06/rigkatoni-me-saltsa-laxanikon/
- 500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5΄, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2΄.
- Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5΄-6΄.
- Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄ δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε
http://www.infokids.gr/2014/06/rigkatoni-me-saltsa-laxanikon/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου