Υλικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
- 1 πράσο σε λωρίδες
- 2 καρότα σε κορδέλες
- 3-4 κλωνάρια σέλερι σε λωρίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 κ.σ. ταχίνι
- 1/2 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
Εκτέλεση
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λινγκουίνι
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά. Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
- Παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά 1 ½ φλυτζάνι νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λινγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερωμένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά
- Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα καρότα τα κόβουμε
σε κορδόνια χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή. Η μακαρονάδα αυτή δεν έχει να
ζηλέψει τίποτα από αυτήν με την κρέμα γάλακτος και είναι και νηστίσιμη. Η
συνταγή είναι της εκπληκτικής σεφ Ντίνας Νικολάου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου