Μακαρόνια με λαχανικά και ταχίνι

Υλικά 

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
  • 1 πράσο σε λωρίδες
  • 2 καρότα σε κορδέλες
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι σε λωρίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο

Εκτέλεση
  1. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λινγκουίνι
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά. Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
  3. Παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά  1 ½ φλυτζάνι νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά
  4. Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λινγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε)  και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερωμένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά
  6. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα
Τα καρότα τα κόβουμε σε κορδόνια χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή. Η μακαρονάδα αυτή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτήν με την κρέμα γάλακτος και είναι και νηστίσιμη. Η συνταγή είναι της εκπληκτικής σεφ Ντίνας Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget