Υλικά
(για
4-6 μερίδες)
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής βάρους από 1 κιλό έως 1200 γρ.
- 3 κόκκινες πιπεριές, πλυμένες και κομμένες σε μακριά μπαστουνάκια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους ή 2 φρέσκιες, ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κουτ. της σούπας νιφάδες πάπρικας ή 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
- το χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πλένω και σκουπίζω καλά το κοτόπουλο
- Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο
- Με το μίγμα αυτό αλείφω καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω
- Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ρίγανη και τη μισή πάπρικα
- Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ή σε γάστρα απλώνω τις κομμένες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πασπαλίζω με την υπόλοιπη πάπρικα και νοστιμίζω με αλατοπίπερο
- Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τοποθετώ το κοτόπουλο επάνω στις πιπεριές
- Ψήνω για 1 ώρα και 1 τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου