Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού

Υλικά 

32 κανελόνια
Για τη γέμιση:
  • ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κύβος βοδινού knorr
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • λίγο νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ρεγγάτο

Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού – τυριού:
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • τυρί τριμμένο (ρεγγάτο) για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Για τη Γέμιση:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά
  3. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κύβο βοδινού και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε
  6. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα τα περισσότερα υγρά της (φροντίζουμε πάντως να μην είναι τελείως στεγνή η γέμιση)
  7. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει

Για την μπεσαμέλ κρέμας τυριού:
  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι
  2. Ψήνουμε για 2 λεπτά και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει
  5. Προσθέτουμε στο τυρί κρέμα το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε
  6. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε

Για τα κανελόνια:
  1. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι
  2. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε 2-3 κ.σ. από τη μπεσαμέλ μας και φροντίσουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια
  3. Από πάνω τοποθετούμε τα κανελόνια το ένα δίπλα από το άλλο. Στο δικό μου πυρέξ χώρεσαν σε μία στρώση 16 κανελόνια και σε δεύτερη στρώση άλλα 16.
  4. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ τυριού – γιαουρτιού και απλώνουμε προκειμένου να καλύψει όλα τα κανελόνια
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget