Υλικά
(για 4 μερίδες)
για τα
μπιφτέκια:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
- 2 αυγά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟ
- αλάτι, πιπέρι
- γάντια μίας χρήσης SANITAS
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ψωμί, τα αυγά, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το θυμάρι και την ρίγανη.
- Αλατοπιπερώστε το μείγμα, ζυμώστε το και πλάστε τα μπιφτέκια.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το γλυκόξινο γλάσο. Ψήστε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι στην εστία και αλείψτε τα κατά την διάρκεια του ψησίματος με το γλάσο.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 01/02/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου