Μπιφτέκια με γλυκόξινο γλάσο

Υλικά 

(για 4 μερίδες)
για τα μπιφτέκια:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 2 αυγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟ
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS
για το γλυκόξινο γλάσο:
  1. 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  2. 2 κουτ. σούπας μέλι
  3. 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU

Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ψωμί, τα αυγά, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το θυμάρι και την ρίγανη.
  3. Αλατοπιπερώστε το μείγμα, ζυμώστε το και πλάστε τα μπιφτέκια.
  4. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το γλυκόξινο γλάσο. Ψήστε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι στην εστία και αλείψτε τα κατά την διάρκεια του ψησίματος με το γλάσο.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 01/02/2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget