Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνι καστανό ρύζι
- 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- μισό φλιτζ. καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζ. ξύδι
- μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις
- 2 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρισε το κρεμμύδι σε 2 κ.σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό, αλατοπίπερο και άφησε να πάρει βράση.
- Μόλις βράσει, σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 45 λεπτά.
- Βγάλε το ρύζι από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
- Σε σαλατιέρα ανάμιξε το ρύζι, τα καρύδια, τα κράνμπερις, τη μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το δυόσμο και τη φέτα.
- Σέρβιρε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου