Καστανό ρύζι σαλάτα με κράνμπερις και φέτα

Υλικά 

  • 3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • μισό φλιτζ. καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζ. ξύδι
  • μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρισε το κρεμμύδι σε 2 κ.σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
  2. Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
  3. Ρίξε το ζωμό, αλατοπίπερο και άφησε να πάρει βράση.
  4. Μόλις βράσει, σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 45 λεπτά.
  5. Βγάλε το ρύζι από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
  6. Σε σαλατιέρα ανάμιξε το ρύζι, τα καρύδια, τα κράνμπερις, τη μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το δυόσμο και τη φέτα.
  7. Σέρβιρε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget