Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
- 300γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
- 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες, σε λεπτές φέτες
- ½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τη μαραθόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τα φασολάκια, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 10-15 λεπτά.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψετε τα υλικά, νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το υγρό να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά.
- Στο τέλος, λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τον άνηθο.
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου