Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 100γρ. σαλάμι μπίρας σε λωρίδες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Wholegrain
- Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι.
- Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στη μέση.
- Το μισό το τρίβετε στον τρίφτη και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύετε όλο με τις πατάτες, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
- Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε την πατατοσαλάτα προσθέτοντας το σαλάμι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου