Υλικά
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή "Μπουκιά & Συγχώριο"
(για 6 άτομα)
- 250 γραμ ρεβίθια ξεφλουδισμένα
- 1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 ποτήρι ντοματοχυμό
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν. Προτιμήστε αυτά που πωλούνται χωρίς φλούδι.
- Την άλλη μέρα το πρωί ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και βάλτε τα να βράσουν σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό.
- Μόλις γίνουν τρυφερά και χωρίς να διαλυθούν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
- Ξαναβάζετε τα ρεβίθια στη κατσαρόλα μαζί με 3 νεροπότηρα από το ζουμί που κρατήσατε.
- Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, το βούτυρο, το λάδι, αλατίζετε προσεκτικά και πιπερώνετε.
- Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατεύετε καλά , χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε καλά μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
- Το τραβάτε από τη φωτιά, το αφήνετε να τραβήξει τα τελευταία υγρά του και σερβίρετε σε πιατέλα.
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή "Μπουκιά & Συγχώριο"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου