Πάστα Φλώρα


Υλικά
  • 2 αυγά
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 βάζο μαρμελάδα

Εκτέλεση
  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη αλάτι και αφρατεύουμε
  2. Προσθέτουμε ένα αυγό και έναν κρόκο, 2 βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα
  3. Εκτός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε
  4. Κρατάμε 100 γρ. από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα
  5. Κάνουμε ένα μπαστούνι τη ζύμη που περίσεψε και την τυλίγουμε σε μεμβράνη
  6. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο (και την τάρτα και τη ζύμη) να παγώσουν για μία ώρα
  7. Μόλις παγώσει η τάρτα καλύπτουμε με μαεμελάδα, κόβουμε σε φέτες τη ζύμη και τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα
  8. Αλείφουμε με ασπράδι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάν'το όπως ο Άκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget