Υλικά
- 2 αυγά
- 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 γρ. σιμιγδάλι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 130 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 βάζο μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη αλάτι και αφρατεύουμε
- Προσθέτουμε ένα αυγό και έναν κρόκο, 2 βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Εκτός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε
- Κρατάμε 100 γρ. από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα
- Κάνουμε ένα μπαστούνι τη ζύμη που περίσεψε και την τυλίγουμε σε μεμβράνη
- Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο (και την τάρτα και τη ζύμη) να παγώσουν για μία ώρα
- Μόλις παγώσει η τάρτα καλύπτουμε με μαεμελάδα, κόβουμε σε φέτες τη ζύμη και τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα
- Αλείφουμε με ασπράδι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάν'το όπως ο Άκης"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου