Μπουρέκια με κιμά

Υλικά

(για 24 μπουρέκια)
Για την ζύμη:
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
  • 200 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 100 ml νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάστε την ζύμη: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε τη μαγιά, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 1   ώρα. 
  3. Ζυμώστε ξανά και ανοίξτε φύλλο πάχους μισού εκατοστού με τον πλάστη.
  4. Κόψτε στρογγυλούς δίσκους με διάμετρο 15 εκ. περίπου.
  5. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατήστε τους για να αλείψετε τα μπουρέκια πριν τα ψήσετε.
  6. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση: τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου, τις πατάτες, το θυμάρι, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. 
  7. Βάλτε από 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δίσκο ζύμης, διπλώστε το φύλλο, αλείψτε με νερό τις άκρες του φύλλου και πατήστε τις με το πιρούνι για να κολλήσουν.
  8. Ανακατέψτε τους κρόκους με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε τα μπουρέκια.
  9. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί φούρνου και βάλτε τα μπουρέκια με τη σειρά.
  10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180ο C για 30 λεπτά. 

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 08/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget