Υλικά
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 08/02/2015
(για 24 μπουρέκια)
Για την ζύμη:
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
- 200 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ
- 100 ml νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
- 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- γάντια μίας χρήσης SANITAS
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε την ζύμη: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε τη μαγιά, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη.
- Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 1 ώρα.
- Ζυμώστε ξανά και ανοίξτε φύλλο πάχους μισού εκατοστού με τον πλάστη.
- Κόψτε στρογγυλούς δίσκους με διάμετρο 15 εκ. περίπου.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατήστε τους για να αλείψετε τα μπουρέκια πριν τα ψήσετε.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση: τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου, τις πατάτες, το θυμάρι, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι.
- Βάλτε από 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δίσκο ζύμης, διπλώστε το φύλλο, αλείψτε με νερό τις άκρες του φύλλου και πατήστε τις με το πιρούνι για να κολλήσουν.
- Ανακατέψτε τους κρόκους με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε τα μπουρέκια.
- Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί φούρνου και βάλτε τα μπουρέκια με τη σειρά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180ο C για 30 λεπτά.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 08/02/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου