Υλικά
- 2 μπιφτέκια (περισσευούμενα από προηγούμενη μέρα)
- 2 στρογγυλά ψωμάκια για burgers (έτοιμα από το super market κομμένα στη μέση)
- Τυρί philadelpheia με σκόρδο και μυρωδικά (για το άλειμμα των ψωμιών)
- 2 φέτες τυρί gouda
- 2 φέτες πάριζα με χαμηλά λιπαρά
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες – φέτες
- Μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα
- 3 πατάτες βρασμένες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε καλά τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους
- Μετά από το μισάωρο τις στύβουμε καλά και τις τοποθετούμε σε πετσέτες στεγνές προκειμένου να φύγει όλη τους η υγρασία
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
- Σπάμε με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια τις βρασμένες πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Οι βρασμένες πατάτες τηγανίζονται πολύ εύκολα και γίνονται πολύ νόστιμες, επιπλέον λόγω του ότι είναι βρασμένες δεν απορροφούν τόσο λάδι και είναι πιο υγιεινές.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι, γλυκιά πάπρικα και αλάτι και ανακατεύουμε
- Πανάρουμε τις μελιτζάνες καλά και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με το τυρί philadelpheia και τοποθετούμε τις φέτες gouda στη μία πλευρά
- Τοποθετούμε για λίγο σε ζεστό φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί
- Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω από το τυρί με την εξής σειρά: μία φέτα ντομάτα, λίγη κέτσαπ, το μπιφτέκι, λίγη μουστάρδα και τη φέτα πάριζας ή άλλου αλλαντικού
- Τοποθετούμε πάνω από το αλλαντικό ελάχιστη μαγιονέζα και κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι
- Βάζουμε για λίγη ώρα (1 – 2 λεπτά) τα burgers στο φούρνο ή στο γκριλ
- Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο τα burgers, τις τηγανιτές πατάτες και μελιτζάνες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου