Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκι)
- 2 κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 3 σκελ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 3 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- Τοποθετούμε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Θωρακίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, ανακατεύοντας, συνεχώς, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπουτάκια κοτόπουλου, τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε το φαγητό στη χύτρα, προσθέτουμε το θυμάρι και το βράζουμε για 20-25 λεπτά (σε συμβατική κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά).
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου