Αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. φέτα σε κυβάκια
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό
γιαούρτι
- 100ml. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο (ή 1 κ.σ. ξερό)
- αλάτι
- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε τη φέτα και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό τν
τρόπο δεν θα «κάτσει» η φέτα το κάτω μέρος της φόρμας
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα αυγά και χτυπάμε
δυνατά με σύρμα. (αν δεν μπορούμε με το σύρμα τότε ανακατεύουμε με το χέρι
έχοντας φορέσει γάντια μιας χρήσης)
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ενώ διαρκώς ανακατεύουμε
το μίγμα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ρίγανη
και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε και τη γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε
τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής
και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου