Αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο

Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 100ml. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο (ή 1 κ.σ. ξερό)
  • αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ
  2. Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε τη φέτα και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό τν τρόπο δεν θα «κάτσει» η φέτα το κάτω μέρος της φόρμας
  3. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.  
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα αυγά και χτυπάμε δυνατά με σύρμα. (αν δεν μπορούμε με το σύρμα τότε ανακατεύουμε με το χέρι έχοντας φορέσει γάντια μιας χρήσης)
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ενώ διαρκώς ανακατεύουμε το μίγμα
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ρίγανη και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  7. Αλατίζουμε, ρίχνουμε και τη γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget