Υλικά
- 1 κούπα ρύζι μακρύκκοκο
- 1 φακελάκι κουκουνάρι
- 1 ζωμό κότας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
- αλάτι
- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σκελίδα σκόρδο και 2 κούπες νερό
- Προσθέτουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ζωμό κότας και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου