Υλικά
- 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 τριμμένο καρότο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί cheddar ή regato
- 1 μέτρια πατάτα τριμμένη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κάρυ
- ½ κ.γ. κόλιανδρο ξερό
- Αλάτι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι στον τρίφτη και τα στύβουμε για να μην έχουν πολλά υγρά
- Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά Φλωρίνης και τρίβουμε και 2 κ.σ. τυρί
- Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο την τελευταία στιγμή (πρέπει να είναι αρκετά παγωμένος για να μην κολλάει στα χέρια)
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (κιμάς, φρυγανιά, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, πατάτα τυρί)
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα, το κάρυ και τον κόλιανδρο και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 25 λεπτά
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10-15 λεπτά και από τις 2 πλευρές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου