Μπιφτέκια κοτόπουλου

Υλικά 
  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 τριμμένο καρότο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί cheddar ή regato
  • 1 μέτρια πατάτα τριμμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • Αλάτι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι στον τρίφτη και τα στύβουμε για να μην έχουν πολλά υγρά
  2. Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά Φλωρίνης και τρίβουμε και 2 κ.σ. τυρί
  3. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο την τελευταία στιγμή (πρέπει να είναι αρκετά παγωμένος για να μην κολλάει στα χέρια)
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (κιμάς, φρυγανιά, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, πατάτα τυρί)
  5. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα, το κάρυ και τον κόλιανδρο και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά
  6. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 25 λεπτά
  7. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10-15 λεπτά και από τις 2 πλευρές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget