Υλικά
- 8 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κολοκύθι
- 200 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- 1 κρόκο αβγού
- 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόβουμε τα καπάκια με το κοτσάνι από τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε μέσα τις πιπεριές από τα σπόρια τους.
- Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τριμμένο κολοκύθι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε το τριμμένο regato, την τριμμένη mozzarella, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα τυριών κια τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Τις στηρίζουμε πάνω στο καπάκι τους, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Στα 25 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, για να ξεροψηθούν ελαφρώς οι πιπεριές.
- Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου