Υλικά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 300 γρ. τραχανάς ξερός
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να «ξανθύνει»
- Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε προκειμένου να πάει παντού το λάδι και το κρεμμύδι για ακόμα 2 λεπτά
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Στο ενδιάμεσο ζεσταίνουμε το νερό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζεστό νερό στην κατσαρόλα
- Ρίχνουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα και το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσει
- Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί και να χυλώσει το φαγητό
- Σε ένα μικρό τηγανάκι φτιάχνουμε το αυγό μάτι και σερβίρουμε το φαγητό με το αυγό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου