Τραχανοτό με φέτα και τηγανητό αυγό

Υλικά 
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 300 γρ. τραχανάς ξερός
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να «ξανθύνει»
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε προκειμένου να πάει παντού το λάδι και το κρεμμύδι για ακόμα 2 λεπτά
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε
  5. Περιμένουμε 2-3 λεπτά προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ
  6. Στο ενδιάμεσο ζεσταίνουμε το νερό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζεστό νερό στην κατσαρόλα
  7. Ρίχνουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα και το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μη  κολλήσει
  8. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί και να χυλώσει το φαγητό
  9. Σε ένα μικρό τηγανάκι φτιάχνουμε το αυγό μάτι  και σερβίρουμε το φαγητό με το αυγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget