Πικάντικες γεμιστές μελιτζάνες

Υλικά 

(για 6 μερίδες)
  • 6 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
  • 250 γρ. πικάντικο σαλάμι αέρος ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτιά ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιαντρο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάστε τις μελιτζάνες: Κόψτε τις στην μέση κατά μήκος, χαράξτε την σάρκα με το μαχαίρι, αλατίστε τες και αλείψτε τις με ελαιόλαδο.
  2. Βάλτε τις με την σειρά σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 – 30 λεπτά.
  3. Ετοιμάστε την σάλτσα: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν, ρίξτε το σαλάμι ψιλοκομμένο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πολτό σκόρδου, τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το εστραγκόν, το πετιμέζι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Βράστε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  4. Πιέστε με ένα κουτάλι τις μελιτζάνες από την κομμένη πλευρά για να ανοίξει το εσωτερικό τους.
  5. Μοιράστε στο άνοιγμα την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget