Υλικά
Για 60 μικρά ταρτάκια
Για τη ζύμη:
- 400 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. καρύδια σε σκόνη
- 400 ml νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. βούτυρο Lurpak
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 500 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα 16% λιπαρά
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με τον γάντζο, τη βρώμη, τα καρύδια σε σκόνη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
- Έπειτα βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, να σφίξει, για 20 περίπου λεπτά.
- Αφού σφίξει, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
- Κόβουμε το λεπτό φύλλο με ένα κουπάτ ή με ένα φλιτζάνι, σε στρογγυλούς δίσκους.
- Τοποθετούμε τους στρογγυλούς δίσκους της ζύμης σε φορμάκια για μικρά cupcakes και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα ταρτάκια με το τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου