Υλικά
- 800 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα συκωτάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά προκειμένου να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές
- Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και δούμε πως έχει αλλάξει και το χρώμα από τα συκωτάκια σβήνουμε με το λευκό κρασί
- Προσθέτουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη ανάλογα με τα γούστα
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει ίσα ίσα τα συκωτάκια
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις «σωθεί» το νερό και τα συκωτάκια μείνουν με τη σαλτσούλα τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου