Συκωτάκια κοτόπουλου σκορδοκρασάτα

Υλικά 
  • 800 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα συκωτάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
  4. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά προκειμένου να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές
  6. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και δούμε πως έχει αλλάξει και το χρώμα από τα συκωτάκια σβήνουμε με το λευκό κρασί
  7. Προσθέτουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη ανάλογα με τα γούστα
  8. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει ίσα ίσα τα συκωτάκια
  9. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις «σωθεί» το νερό και τα συκωτάκια μείνουν με τη σαλτσούλα τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget