Frozen yogurt εξωτικό, με καρύδα και ανανά

Υλικά

(για 4 - 6 μερίδες)
  • 700 γρ. ψίχα από ανανά, φρέσκο ή από κονσέρβα, καλά στραγγισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια (τον έχουμε βάλει μερικές ώρες στην κατάψυξη, να παγώσει καλά)
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, πολύ κρύο, από την κατάψυξη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας, παγωμένο (το βρίσκω σε κονσέρβα η σε χάρτινη συσκευασία, στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας αποξηραμένη καρύδα, σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και τα δουλεύω καλά σε δυνατή ταχύτητα αλλά με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να λιώσει ο ανανάς αλλά το μείγμα να μην γίνει τελείως λείο.
  2. Μοιράζω το μείγμα σε 4 - 6 ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Τα σερβίρω όπως είναι, παγωμένα.
  3.  
  4.  Tip: Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει. Το ίδιο και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι παγωμένο από την κατάψυξη, όχι απλώς από το ψυγείο.
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2438 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget