Υλικά
- 2 φακελάκια ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- λίγα μπισκότα (περισσευούμενα από Πάσχα ή πτι μπερ ή digestive)
- λίγο γάλα
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (για κάθε φακελάκι θα χρειαστούμε 200-250 ml βραστό νερό και 200-250 ml κρύο νερό). Διαλύουμε το περιεχόμενο των φακέλων στο βραστό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά προκειμένου να διαλυθεί καλά το ζελέ
- Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο
- Στο ενδιάμεσο σπάμε με τα χέρια μας τα περισσευούμενα Πασχαλινά κουλούρια σε μικρότερα κομμάτια και τα βουτάμε για πολύ λίγο στο μίγμα γάλα - κονιάκ
- Στρώνουμε μία φόρμα ή ένα πυρέξ με τα μαλακωμένα μπισκότα
- Μόλις αρχίσει να δένει το μίγμα ζελέ βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα γιαούρτια
- Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και να διαλυθεί καλά το γιαούρτι
- Ρίχνουμε το μίγμα ζελέ – γιαούρτι πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες προκειμένου το γλυκό να δέσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου