«Μαμαδίστικο» γιαουρτογλυκό

Υλικά 
  • 2 φακελάκια ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • λίγα μπισκότα (περισσευούμενα από Πάσχα ή πτι μπερ ή digestive)
  • λίγο γάλα
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (για κάθε φακελάκι θα χρειαστούμε 200-250 ml βραστό νερό και 200-250 ml κρύο νερό). Διαλύουμε το περιεχόμενο των φακέλων στο βραστό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά προκειμένου να διαλυθεί καλά το ζελέ
  2. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο
  3. Στο ενδιάμεσο σπάμε με τα χέρια μας τα περισσευούμενα Πασχαλινά κουλούρια σε μικρότερα κομμάτια και τα βουτάμε για πολύ λίγο στο μίγμα γάλα - κονιάκ
  4. Στρώνουμε μία φόρμα ή ένα πυρέξ με τα μαλακωμένα μπισκότα
  5. Μόλις αρχίσει να δένει το μίγμα ζελέ βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα γιαούρτια
  6. Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και να διαλυθεί καλά το γιαούρτι
  7. Ρίχνουμε το μίγμα ζελέ – γιαούρτι πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες προκειμένου το γλυκό να δέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget