Υλικά
- Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- 155 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 3/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 120 γρ. αποξηραμένα cranberries
- 2κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πηρούνι
- 1 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
- 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τα κράνμπερις, τη λευκή ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις για λίγα λεπτά ακόμη. Βγάζεις απο τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει το μίγμα κρεμώδη υφή
- Προσθέτεις τα ασπράδια, τις μπανάνες και την βανίλια, ενώ παράλληλα χτυπάς το μίγμα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
- Όταν το μίγμα γίνει πιο παχύρευστο,αλλάζεις το αξεσουάρ ανάδευσης στο μίξερ. Θα χρειαστείς τον γάντζο. Τώρα μπορείς να προσθέσεις το μίγμα του αλευριού. Χτυπάς για λίγο στην χαμηλή ταχύτητα, ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
- Τελευταίο προσθέτεις το μίγμα του μπολ με τα κράνμπερις. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα
- Βουτυρώνεις μια στενόμακρη φόρμα κέικ και μεταφέρεις εκεί την ζύμη
- Πασπαλίζεις με την καστανή ζάχαρη
- Ψήνεις για περίπου 1 ώρα στους 180°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Το γνωστό κόλπο με το τεστ της οδοντογλυφίδας, θα σιγουρέψει το καλό ψήσιμο του ψωμιού. (Αν βυθίζοντας την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού αυτή βγει στεγνή, το ψωμί είναι έτοιμο.)
https://shareyourlikes.wordpress.com/2014/01/14/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-cranberries/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου