Υλικά
- 250 γρ. γάλα2 φακελάκια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Αλλατίνη
- 50 γρ. ζάχαρη
- 2.κ.σ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. καλαμποκάλευρο
- Αλάτι
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 8 λουκάνικα κοτόπουλου
- 1 κρόκο αυγού
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη και ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε λάδι, καλαμποκάλευρο, αλάτι, σόδα, πιπέρι καγιέν, σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει να «δουλεύει» η μαγιά
- Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε
- Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα
- Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα
- Περνάμε μέσα από κάθε λουκάνικο ένα καλαμάκι, το τοποθετούμε πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε
- Πριν το κλείσουμε, αλείφουμε στην άκρη κρόκο αυγού και ενώνουμε
- Βάζουμε σε ταψί μία λαδόκολλα, αλείφουμε από πάνω με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάν' το όπως ο Άκης"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου