Chicken corn dogs στο φούρνο

Υλικά 
  • 250 γρ. γάλα2 φακελάκια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Αλλατίνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2.κ.σ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 8 λουκάνικα κοτόπουλου
  • 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη και ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε
  2. Προσθέτουμε λάδι, καλαμποκάλευρο, αλάτι, σόδα, πιπέρι καγιέν, σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε
  3. Αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει να «δουλεύει» η μαγιά
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε
  5. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα
  6. Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα
  7. Περνάμε μέσα από κάθε λουκάνικο ένα καλαμάκι, το τοποθετούμε πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε
  8. Πριν το κλείσουμε, αλείφουμε στην άκρη κρόκο αυγού και ενώνουμε
  9. Βάζουμε σε ταψί μία λαδόκολλα, αλείφουμε από πάνω με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάν' το όπως ο Άκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget