Υλικά
- 4-5 λουκάνικα κοτόπουλου – γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 αυγά
- μισή κούπα γάλα
- 1-2 χούφτες τριμμένη γραβιέρα Νάξου
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω τα κομμάτια λουκάνικου.
- Σοτάρω τα λουκάνικα για 5-6 λεπτά γυρνώντας από όλε τις πλευρές προκειμένου να πάρουν χρώμα
- Στη συνέχεια ρίχνω και την ψιλοκομμένη πιπεριά να σοταριστεί μαζί με τα λουκάνικα για 2 λεπτά προκειμένου να βγάλει τα αρώματά της
- Ρίχνω στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύω
- Αφήνω να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας περίπου για 15-20 λεπτά και να δέσει η σαλτσούλα
- Στο ενδιάμεσο σε ένα μπολ ρίχνω τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και την πάπρικα και ανακατεύω με ένα πιρούνι προκειμένου να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός
- Μόλις το τηγάνι μας δεν έχει πολλά υγρά προσθέτουμε το μίγμα των αυγών προσέχοντας να καλύψει όλα τα λουκάνικα
- Ανακατεύουμε προκειμένου να ψηθεί το αυγό σωστά για περίπου 5 λεπτά
- Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τυρί το οποίο και αφήνουμε να λιώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου