«Ενισχυμένος» Καγιανάς

Υλικά 
  • 4-5 λουκάνικα κοτόπουλου – γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά
  • μισή κούπα γάλα
  • 1-2 χούφτες τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω τα κομμάτια λουκάνικου.
  2. Σοτάρω τα λουκάνικα για 5-6  λεπτά γυρνώντας από όλε τις πλευρές προκειμένου να πάρουν χρώμα
  3. Στη συνέχεια ρίχνω και την ψιλοκομμένη πιπεριά να σοταριστεί μαζί με τα λουκάνικα για 2 λεπτά προκειμένου να βγάλει τα αρώματά της
  4. Ρίχνω στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύω
  5. Αφήνω να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας περίπου για 15-20 λεπτά και να δέσει η σαλτσούλα
  6. Στο ενδιάμεσο σε ένα μπολ ρίχνω τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και την πάπρικα και ανακατεύω με ένα πιρούνι προκειμένου να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός
  7. Μόλις το τηγάνι μας δεν έχει πολλά υγρά προσθέτουμε το μίγμα των αυγών προσέχοντας να καλύψει όλα τα λουκάνικα
  8. Ανακατεύουμε προκειμένου να ψηθεί το αυγό σωστά για περίπου 5 λεπτά
  9. Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τυρί το οποίο και αφήνουμε να λιώσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget