Υλικά
- 3 κ.σ μηλόξιδο
- 1 ½ κ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
- 2 φλιτζάνια χοντροκομμένο κόκκινο λάχανο
- 2 φλιτζάνια χοντροκομμένο λάχανο
- 2 φλιτζάνια ξινόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ του φλιτζανιού σταφίδες
- ¼ του φλιτζανιού ανάλατους καθαρισμένους ηλιόσπορους
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε το μηλόξιδο, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο σε ένα μπολ. Συμπλήρωσε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Ανακάτεψε το κομμένο λάχανο σε μια μεγάλη σαλατιέρα και
- Βάλε στις φέτες με το μήλο το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
- Πρόσθεσε τα μήλα, τις σταφίδες και την μισή ποσότητα ηλιόσπορων στη σαλατιέρα με το λάχανο.
- Πρόσθεσε το dressing και γάρνιρε με τους υπόλοιπους ηλιόσπορους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου