Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας ή χειροποίητη ζύμη μπριζέ*
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη (προαιρετικά)
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά για 6 - 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το κάρι (αν το βάλουμε) και το μείγμα του τηγανιού. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτα και καλύπτουμε και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου