Τάρτα μελιτζάνας με πιπεριές και μοτσαρέλα


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή χειροποίητη ζύμη μπριζέ*
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά για 6 - 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το κάρι (αν το βάλουμε) και το μείγμα του τηγανιού. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
  5. Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτα και καλύπτουμε και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει.
  6.  Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget