Γαριδομακαρονάδα

Υλικά 
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Ν10 (ή Ν6)
  • 9 γαρίδες γίγας κατεψυγμένες ή φρέσκες
  • 5-6 ντοματίνια χαραγμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (ή 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • ½ κ.γ. Tabasco
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, πάπρικα γλυκιά
  • 2 -3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό (ή 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό)
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό από αυτό που έχουν βράσει οι γαρίδες

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις γαρίδες για 8-10 λεπτά σε αρκετό νερό. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
  2. Σουρώνουμε το υπόλοιπο νερό και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας νερό βρύσης αν απαιτείται
  3. Κρατάμε από αυτό το νερό εκτός κατσαρόλας 1 κούπα για να προσθέσουμε αργότερα στη σάλτσα μας
  4. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε στην άκρη
  5. Τα κεφάλια τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. από το νερό που έχουν βράσει η γαρίδες και χτυπάμε. Βάζουμε τον πολτό που έχει προκύψει σε ένα σουρωτήρι και μαζεύουμε σε ένα μπωλάκι το ζουμί που προκύπτει
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά
  8. Προσθέτουμε το Tabasco και την Worcestershire sauce και ανακατεύουμε
  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια), τα ντοματίνια, τη ζάχαρη  και το ζουμί από τα κεφάλια των γαρίδων που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά
  10. Μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  11. Προσθέτουμε την κούπα από το νερό που είχαμε βράσει τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 περίπου λεπτά
  12. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον βασιλικό, τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά
  13. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας στο νερό που είχαμε βράσει τις γαρίδες για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία
  14. Χωρίς να σουρώσουμε, με μία πιρούνα προσθέτουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε
  15. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενσωματωθούν καλά όλα τα μακαρόνια
  16. Σερβίρουμε αμέσως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget