Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι Ν10 (ή Ν6)
- 9 γαρίδες γίγας κατεψυγμένες ή φρέσκες
- 5-6 ντοματίνια χαραγμένα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (ή 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. Worcestershire sauce
- ½ κ.γ. Tabasco
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πάπρικα γλυκιά
- 2 -3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό (ή 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό)
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό από αυτό που έχουν βράσει οι γαρίδες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις γαρίδες για 8-10 λεπτά σε αρκετό νερό. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
- Σουρώνουμε το υπόλοιπο νερό και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας νερό βρύσης αν απαιτείται
- Κρατάμε από αυτό το νερό εκτός κατσαρόλας 1 κούπα για να προσθέσουμε αργότερα στη σάλτσα μας
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε στην άκρη
- Τα κεφάλια τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. από το νερό που έχουν βράσει η γαρίδες και χτυπάμε. Βάζουμε τον πολτό που έχει προκύψει σε ένα σουρωτήρι και μαζεύουμε σε ένα μπωλάκι το ζουμί που προκύπτει
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε το Tabasco και την Worcestershire sauce και ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια), τα ντοματίνια, τη ζάχαρη και το ζουμί από τα κεφάλια των γαρίδων που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά
- Μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Προσθέτουμε την κούπα από το νερό που είχαμε βράσει τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 περίπου λεπτά
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον βασιλικό, τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας στο νερό που είχαμε βράσει τις γαρίδες για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία
- Χωρίς να σουρώσουμε, με μία πιρούνα προσθέτουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε
- Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενσωματωθούν καλά όλα τα μακαρόνια
- Σερβίρουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου