Κρέμα Λεμονιού με μπισκότα και φυστίκια Αιγίνης

Υλικά 
  • 2 ½ κούπες γάλα πλήρες (περίπου 1 λίτρο)
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • ¼ κούπας κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 βανιλίνη
  • μπισκότα Παπαδοπούλου με γέμιση λεμόνι ή μπισκότα με άρωμα λεμονιού
  • τριμμένα φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ
  2. Το ζεσταίνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και τη βανιλίνη
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα του λεμονιού
  4. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει και πήζει καλά ρίχνουμε και τα αυγά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
  6. Σε μπωλάκια ρίχνουμε σπασμένα μπισκότα με γέμιση ή άρωμα λεμονιού
  7. Μόλις η κρέμα έχει ελαφρώς κρυώσει γεμίζουμε τα μπωλάκια (πάνω από τα μπισκότα)
  8. Γαρνίρουμε με κομμάτια μπισκότου και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
  9. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget