Υλικά
- 2 ½ κούπες γάλα πλήρες (περίπου 1 λίτρο)
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- ¼ κούπας κορν φλάουρ
- 3 κρόκους αυγού
- ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
- ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 βανιλίνη
- μπισκότα Παπαδοπούλου με γέμιση λεμόνι ή μπισκότα με άρωμα λεμονιού
- τριμμένα φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ
- Το ζεσταίνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και τη βανιλίνη
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα του λεμονιού
- Μόλις το μίγμα μας αρχίζει και πήζει καλά ρίχνουμε και τα αυγά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
- Σε μπωλάκια ρίχνουμε σπασμένα μπισκότα με γέμιση ή άρωμα λεμονιού
- Μόλις η κρέμα έχει ελαφρώς κρυώσει γεμίζουμε τα μπωλάκια (πάνω από τα μπισκότα)
- Γαρνίρουμε με κομμάτια μπισκότου και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου